Thursday, October 28, 2010

Shasha - Fatin's and Umar's baby sister



Alhamdulillah, new bundle of joy has arrived. Ini adalah anak ku yg terakhir, memandangkan kesemua anak2 dilahirkan secara pembedahan. Makanya, aku nekad mengambil keputusan utk menutup kilang pengeluaran... No more pregnancy, no more morning sickness, no more hassle handling baby and myself while confinement... but of course, its a bit sad to say no more baby... Its ok to have 2 girls and 1 boy, better than none! Alhamdulillah, thank you Allah for this nikmat...

Monday, September 13, 2010

Scotland 2010








Keseronokan mula terasa tatkala niat hendak bercuti di Scotland terlaksana juga. Travelodge Edinburgh menjadi sasaran kami untuk bermalam disana.. Alhamdulillah, setelah menempah bilik via online sebulan sebelum tarikh bercuti, kami dapat menikmati percutian di Edinburgh. Perjalanan kami mulakan seawal 2pagi waktu tempatan.. disaat dan tika org lain berdengkur, enak dibuai mimpi indah...kami berempat, menaiki kenderaan Vauxhall wagon, dipandu oleh suamiku... bergerak tidak laju mana.. mana buleh laju sgt, bnyk jalan sdg dibaiki..dan yg menarik itu..ada jugak accident ditgh pagi ini...so, matikan aje enjin kereta tuuu, confirm tk bergerak punya...tunggu sehingga 1/2 jam... baru buleh meneruskan perjalan ke destinasi singgah kami iaitu Glasgow. Kesian juga pada suamiku yg drive sepanjang perjalanan...yg memakan masa dlm 8-9 jam dari London ke sana.
Yurp! Good morning Glasgow...:) Gagahkan juga berjalan disekitar town yg best jugak tuuu... siap bershopping sakan lg...mcm le kat London tk der.. tp, tk dinafikan, harga brg disini lebih murah dari London.
Then, kami meneruskan perjalanan ke hotel...check up dulu...sit back & relax...watch TV dulu...Kami dapati kedudukan bilik kami amat strategik..menarik sekali ada deruan bunyi air sungai lg...kuintai luar jendela..yurp! apabila dibuka sahaja tingkap bilik...mmmmm...nyaman sekali baaa.... Seronok jugak berjalan2 ditepi sungai.. dgn keadaan cuaca yg menarik jugak nih..



Kami berkesempatan ke Edinburgh castle...tk masuk pun, berjalan dikawasan luar sahaja..memandangkan ticket fee pun dalam 14pound jugak...tambahan pulak, bawak budak kecik nih, tk leh nk berjalan sangat..Apa yg menariknya ialah timing kami kesini mmg best, kebetulan ada event tk jauh dari Edinburgh castle ini.






Berjalan-jalan dari parking lot, menuju ke castle, then...berjalan lagi..ke museum, ada park yg cantik...diwarnai bunga2 nan mekar mengharum...kebetulan, hujung summer, almost nk masuk spring daa. Seronok menghabiskan masa bersama keluarga, walaupun penat membawa diri yg telah berbadan dua ini.

ROYAL YACTH BRITANNIA

Keesokkan harinya kami meneruskan perjalanan kami ke tepi pantai yg terletak tidak jauh dari situ.





Masuk kena bayar tp, tk delah mahal sgt.. affordable laa.. seronok bila dpt melihat sendiri kapal mereka ini. Ada gambar lady D jugak...Dalam kapal tersebut kami dapati, ada kamar beradu, tempat mereka bersantai... ada juga dapur, dewan makan yg dilengkapi dengan pinggan mangkuk yg cantik2...geram plak menegoknyer...nak gak beli kat Stoke-on-Trent nnti...hehe












Kemudian, kami meneruskan perjalanan ke Loch Ness...apa yg menarik disitu ye? Loch Ness Monster yg pernah mendiami tasik Loch Ness. Mitos ala-ala Tasik Chini pun ada rupanya...Pemandangan disepanjang perjalanan ke tasik tersebut sungguh menarik... tetapi memandangkan kami bergerak kesana tika senja menjelang, maka langit sudahpun suram... so, tk banyak gambar yg menarik dapat dikongsikan disini.






Sempat jugak kami bergambar dgn Lake Monster tuuu.. Fatin nangis takutkan monster tu...hehe


Masa amat mencemburui kami. Kami harus meneruskan perjalanan pulang dan tidak bermalampun disitu. Sadis sungguh... :( We should overnight there... somewhere there... huhu.


Saturday, February 27, 2010

World Book Day!


Next Thursday, 4th March is the World Book Day and Parkfield will celebrate this. Its a great opportunity to promote reading with the children and get creative with costumes using old fabrics, curtains, ribbons and more! Children may come to school and dressed as a favourite character from a book. Hmmm...i wonder what character she opt to...cinderella? snow white? sleeping beauty? fiona? eh eh....fiona dalam shrek tu ke? ada ke jual costume tuuuuu...hehe

visit http://www.worldbookday.com

Thursday, January 7, 2010

Snow again...









Pada 5.1.2010, sekitar 11.45pm....putih salju menutupi bumi ini...Yeah! Snow fallin...and continue fallin...sampailah 6.1.2010 sekitar 5.00pm...fiuh! tebal daaa...ada 6inc jugak le rasanya....seronok jugak main snow time nih...hehe

Dalam pukul 8.00am 6.1.2010, school fatin pun sms, kata cuti....yuhuuu...Fatin le yg paling seronok coz excited nk main snow...

Friday, January 1, 2010

Oxfordshire















Jom Jalan Jalan lagi... lepas hantar syakur ke Golders Green.. kami pun bersiap utk ke Oxford...ada apa kt sana? ada Bicester Village..hehe...kita tengok apa yg best sgt kat situ...designer outlet tuu....mahal jugak rege brg kat situu...tp, hari tuh ada extended discounts...New Year kan...sampai jam jalan nk masuk ke sana..huhu

Next, kita pergi Blenheim Palace... Garden n Park...round and round..tengok kiri kanan... lahhh...tutup plak...huhu...nnti kita dtg lagi lah...

Mmmm...penat dah nih... jom kita balik...

Daily (Mon - Fri) Routine in London

NEELD CRESCENT , kawasan kejiranan kami di London ini.  Seawal 8am aku bergegas menyiapkan 2 anakku yg bersekolah di Parkfield Primary ...